~Ya Allah, bahagiakan kami dunia akhirat bersama selamanya~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Sunday, December 18, 2011

,,>Inginku Kembali<,,



~Subhanallah..memang sudah sangat lama diri ini tidak menulis di sini. Rindu sangat pada blog ni. [Bukan mengharap orang membaca, menulis sekadar meluahkan sesuatu. Dalam masa yang sama, ingin berkongsi sesuatu untuk semua. 'Erti Hidup pada Memberi'.]

Bertukar status, dan menyebabkan diri memberi alasan! membuat alasan dan mencari alasan! Ya Allah, kembalikan diri ini ke jalan yang Engkau redhai...HIndarkan diri ini mengundang fitnah buat diriku khususnya, amnya buat Islam, agama yang ku cintai..

"Kembali...."

Rasa rindu sangat....rindu...suatu hari nanti diri ini pasti akan merinduinya...Sedang menghargai setiap saat dan ketika...[Sahabat-sahabat, segala kenangan di IIUM ini, hanya berbaki beberapa hari untuk sampai ke penghujung Semester Terakhir ku ini ]

Memahami, mengerti tentang dirinya...

Menunggu, menanti, memohon dari Nya...Terus memohon padaNya


"Ya Allah, jadikanlah hamba-Mu ini mencintai orang yang beriman dan jadikanlah orang yang beriman mencintaiku "

"Cukuplah bagiku ALLAH, tiada Tuhan yang berhak disembah kecuali DIA, kepada-Nya aku berserah diri dan DIA-lah yang menpunyai Arasy yang besar"

-Dapat mesej dari En. Zauji "Kalau macam tu, cuba baca Quran,mana  tau boleh menghilangkn kerunsingan yang melanda jiwa" Syukran Abang^^,

Senyum pun salah satu cara buat hati kita jadi tenang ^__^


Terapi Al-Quran, tenangkan jiwa
~~Bila hati rasa tak tentu hala, tak mengapa dan kenapa, sangat sangat sangat suka dengar lagu ni, dan di'turn on repeat again'kan. Sehingga rasa release hadir dan kembali....^^,


~Segalanya Milik-Mu~

 Munsyid: Mestica [Badar 313]


Kau yang menciptakan cinta
Dan Kau jua yang menghampar bahagia
DiribaanMu terhimpun hrpn
Impian tulus stiap insan

Kau yang mengutuskan duka
Dan Engkaulah yang mengirimkan hampa
Namun padaMu jua diadukn
Merebahkan keresahan dan tangisan

Aku tahu inilah kasihMu
Aku tahu inilah cintaMu
Dan ku tahu tiap yang terbaik untukku
Tak semuanya yang ku mahu...

Muncullah hangat nafas yg terhela
Ada dingin saat menyebut namaMu
Terarah segala ronda rasa
Pada damainya dakapanMu (ya ALLAH)

Aku tahu inilah kasihMu
Aku tahu inilah cintaMu
Dan ku tahu disegenap ruang rasaku
Telah Kau titipkan kekuatan oh tuhan...



Borrow gambar Fatinah yang comel ni. Semalam seharian berjalan  dengan budak ni ^^,



0 comments:

:a   :b   :c   :d   :e   :f   :g   :h   :i   :j   :k   :l   :m   :n   :o   :p   :q   :r   :s   :t

Post a Comment

,,^Sharing Is Caring^,,