~Ya Allah, bahagiakan kami dunia akhirat bersama selamanya~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Thursday, January 1, 2009

,,,>Jihad Fi Sabilillah<,,,

MERAH SAGA
Saat langit berwarna merah saga
Dan kerikil perkasa berlarian
Meluncur laksana berpuluhan peluru
Terbang bersama teriakan takbir

Semua menjadi saksi
Atas langkah keberanianmu
Kita juga menjadi saksi
Atas keteguhanmu

Ketika yahudi
Yahudi membantaimu
Merah berkesimbah di tanah air mu
Mewangi harum genangan darah mu
Membebaskan bumi jihad Palestina
Perjuangan telah kau bayar dengan jiwa
Syahid dalam cintaNya

“Ya Allah, kami letakan Kamu di batang leher musuh kami, dan kami berlindung dengan Mu dari kejahatan mereka, Ya Allah leburkan kumplan mereka, kacau-bilaukan persatuana mereka, cerai-beraikan persatuan mereka, cerai-beraikan pakatan mereka, goncangkan perdirian mereka, hantarkan anjing-anjing kam ke atas mereka, wahai Tuhan Yang Gagah Perkasa, wahai Tuhan Yang Bersifat Murka, Ya Allah, Ya Allah, Ya Allah, wahai Yuhan Yang Menurunkan Al-Quran, wahai Tuhan Yang Mengarakkan awan, wahai Tuhan Yan Menewaskan Bala Tentera Ahzab, kalahkan mereka, menangkanlah kami ke atas mereka…Amin ”

Ayuh sahabat-sahabat sekalian, bersama kita mendoakan kemenangan dan keselamatan saudara-saudara kita. Terlalu besar jihad mereka jika dibanding dengan jihad kita.

Di saat kita berteriak bersorakan menyambut kedatangan tahun baru, saudara-saudara kita di sana sedang bersedihan dengan apa yang menimpa mereka.

Di saat kita mendengar dentuman-dentuman mercun dan bunga api di malam tahun baru, saudara-saudara kita sedang melihat mendengar pertempuran senjata api para mujahidin menentang musuh-musuh Islam sehingga ada yang tercedera lalu syahid. Syahid fi sabillah. Subhanallah.

Gerakkan diri dengan solat hajat berserta Qunut Nazilah, solat jenazah ghaib dan membaca Al-Quran berjemaah(Surah Al-Mulk,Taubah @ Anfal). Khas untuk memohon kemenangan kepada mujahidin, kesabaran pada umat iSlam dan kehancuran Israel serta golongan murtaddin dan munafiqin yang bersama mereka.

0 comments:

:a   :b   :c   :d   :e   :f   :g   :h   :i   :j   :k   :l   :m   :n   :o   :p   :q   :r   :s   :t

Post a Comment

,,^Sharing Is Caring^,,