~Ya Allah, bahagiakan kami dunia akhirat bersama selamanya~

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
Saturday, November 8, 2008

,,,>Seindah Ukhwah Sebuah Pertemuan<,,,

Itulah yang dapat digambarkan bila ana teringatkan sahabat-sahabat sekelas ana dahulu. Kisahnya bermula di Pusat Matrikulasi UIA PJ. Sewaktu diri ini keseorangan di dalam suasana yang sangat asing. First class, Mathematic I dengan Sir Pasha. Ana ingat lagi waktu tu Sir suruh taaruf sorang-sorang. Masa tu la baru kenal sahabat-sahabat sekelas. Tapi masa first class tak ramai datang, mungkin sebab tak tahu venue dekat mana. Sebelum start kelas lagi kami di bahagian sisters dah berkenal-kenalan sesama kami. Ana ingat lagi waktu first time kenal Fauzun, Bahiah, Aini, ‘Izzah , Aisyah dan ramai lagi. Fauzun dan Bahiah yang paling peramah. Banyak mulut. (jangan marah ye..^_^)


Pada hari-hari yang mendatang kami sekelas menjadi rapat dan saling membantu antara satu sama lain. Selama 1 tahun setengah kami bersama menempuhi ranjau suka-duka hidup seorang pelajar di marik. Alhamdulillah ukhwah sahabat-sahabat yang sekelas di matrik dulu masih untuh dan kukuh sehingga ke hari ini. Setiap akhir sem, kami selalu makan sama-sama, macam jamuan kelas la. Kadang brothers ada pun ada join sekali. Tapi alhamdulillah batas-batas pergaulan nengikut syariat masih tidak diketepikan. Alhamdulillah masing-masing faham dan concerns dengan semua ni.

Alhamdulillah sampai ke main camp ukhwah kami masih lagi kukuh..berkat ukhwah di matrik dulu kot. Walaupun ada antara rakan sekelas kami yang telah melanjutan pelajaran di tempat lain. Ana rindu pada Robiah dan Nadia Hanin..Rubi tukar kulliyyah ke Mathematician di UIA Kuantan. Nadia pula terbang jauh ke Mesir, Kulliyyah At-Tibb disebuah university di sana.

Next semester kami akan majoring. Jadi masing-masing akan akan membawa haluan masing-masing. Sebab bila dah majoring ni, kami semua kebanyakkannya tak sama kelas. Yang mana sama majoring akan kemungkinan akan sekelas lagi. Fauzun ke Commucation, Aini ke Material, Bahiah ke Manufacturing, Izzah ke Mechatronics, Ana?? Alhamdulillah sama dengan Aisyah ke Computer & Information. Insya Allah Syah, kita berjumpa lagi next sem. Dengan Fauzun pun sama. Sebab Department kami sama. Walaupun kami majoring lain-lain, tapi kami tetap bangga menjadi Student Kulliyyah of Enginneering.

Terima kasih Ya Allah kerana telah menemukan kami. Kami bersyukur kepada Mu atas kurniaan sahabat-sahabat ini. Indahnya pertemuan dan perpisahan itu kerana Allah..
Memang dalam Islam sangat menggalakkan kita untuk bersahabat dengan orang yang dapat membawa kita jalan kebenaran. Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Illahi kerana ana dipertemukan dengan mereka. Walaupun mungkin ada dalam certain perkara, tapi alhamdulillah semuanya ada fikrah masing.masing, mungkin methodology yang sedikit berbeza. Apa yang paling penting kami mempunyai tujuan yang sama iaitu memperjuangkan agama Islam yang tercinta dan menyambung perjuangan Rasulullah s.a.w

Moga wasilah kita sebagai student Kulliyyah of Engineering dapat memberi sumbangan terhadap Islam walaupun sedikit. Moga cita-cita kita tercapai untuk menjadi Engineer yang beriman. Terima kasih sahabat, terima kasih atas segala-galanya…^_^


Dari belakang: aisyah, aini, rubi, aida, hasanah, ros, bahiah
Dari barisan kedua : nadia, 'izzah, liana, syuhadah, farhana, ain
Duduk : lisa, yun, syida, nazira
-gambar waktu kelas last physic lab II di SM Building. Kami budak engine..bukan medic ^_~ Future Islamic Engineer^_^

The latest ::: gambar-gambar kami outing lepas habis exam Calculus II yang memeningkan kepala.. Window shopping and release tension after we all out what we study before this. Sekali sekala keluar melihat ragam-ragam manusia di akhir zaman ini…Sepetang di Mid Valley...
-ana, yun ,’izzah & aisyah ^_^ -

:: Appreciation Grand Dinner ENGINIUS :: 17 Oktober 2008 :: Armada Hotel ::

-ni je gambar yang ana ada..yang lain ada dengan Kak Sabar, tapi Kak Sabar tak bagi ‘sedut’ lagi atas sebab tertentu,,dia bagi tengok je,,huhu,,,





1 comments:

Ddweee said...

aii adah..
rindunye kat korang sume..
t'ingat zaman kat matrik dulu..huhu..
btw,fuad jaafar pun blaja kat uni sini gak..

Terharu ada nama kita dalam post ni..hihi..
smoga kita sume dibawah redhaanNYA..amin..:)

:a   :b   :c   :d   :e   :f   :g   :h   :i   :j   :k   :l   :m   :n   :o   :p   :q   :r   :s   :t

Post a Comment

,,^Sharing Is Caring^,,